1o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

2013-07-14 21:32

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Κατάκολο Ν. Ηλείας, 21/09/2013
Στο ξενοδοχείο Epihotel Odysseas

Το Ελαιόλαδο και οι Προοπτικές τους ειδικά στον τομέα των εξαγωγών είναι ένα πολύ επίκαιρο θέμα που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Προοπτικές βέβαια χωρίς ποιότητα και ονομασία προέλευσης ώστε να κατοχυρωθεί αυτή, δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό το λόγο το «1ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιολάδου» με γενικό τίτλο «Αναπτύσσοντας την ποιότητα, ενισχύοντας την ανάπτυξη», θα διεξαχθεί στο Κατάκολο Πύργος Ν. Ηλείας, 21 Σεπτεμβρίου 2013. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, προέρχονται από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που ασχολούνται με το ελαιόλαδο, πανεπιστήμια και φορείς, ποιοτικά εργαστήρια και ενώσεις καταναλωτών.

Το συνέδριο έχει ζητηθεί να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Υπουργός να ανοίξει τις εργασίες του Συνεδρίου. Επίσης, έχει ζητηθεί να τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να χαιρετήσει το συνέδριο ο Περιφερειάρχης.

Οι θεματικές ενότητες θα εξετάσουν μεθόδους και τεχνικές βελτίωσης της ποιότητας του ελαιόλαδου, ιχνηλασία, βιολογικό ελαιόλαδο, τάσεις και προοπτικές αγορών, συμβολή της ποιότητας του ελαιόλαδου στην διατροφή και στην υγεία, θέματα τεχνολογίας και εξοπλισμού και παρουσίαση ερευνών από πανεπιστημιακούς φορείς γύρω από τα παραπάνω θέματα.

Το «1ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιολάδου» απευθύνεται σε Υπουργεία και Εθνικούς Οργανισμούς Αγροτικής Ανάπτυξης, σε Αγροτικές Εταιρείες Καλλιέργειας και Ελαιολάδου, σε Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, σε Εταιρείες Τεχνολογικού Εξοπλισμού Συλλογής και Μεταποίησης Ελαιολάδου, σε Εταιρείες Συσκευασίας, Διαφήμισης και Εξαγωγής Ελαιολάδου, σε Ποιοτικά Εργαστήρια, σε Ενώσεις Καταναλωτών, σε Εταιρείες Τροφίμων και Επισιτισμού, σε Πανεπιστήμια και Ιδρύματα που ασχολούνται με αυτό κα.
Ενδεικτικά, κάποιοι από τους ομιλητές μας είναι:
Ο κ. Παναγιωτάκος Δημοσθένης (Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοστατιστικής Επιδημιολογίας της Διατροφής – Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)
Η κα Κατσιαβέλου Αικατερίνη (Χημικός Υπεύθυνη Εργαστηρίου – Ελαιουργική Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Παραγωγών Ελαιοκομικών Προϊόντων)
Η κα Μόκκα Μαρία ( Γραφείο Προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ Φυτικής Προέλευσης – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΕΛ.Γ.Ο.)
Ο κ. Μπάστας Ιωάννης ( Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων και Διασφάλισης Ποιότητας ΕΛΑΙΣ Α.Ε.)
Ο κ. Στρατάκης Ανδρέας (Πρόεδρος Ε.Α.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
Η κ. Ράνια Σουλτούκη (Μικροβιολόγος –Βιοπαθολόγος, Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου Οlympus Olive Oil)

Δηλώσεις Συμμετοχής θα πραγματοποιούνται έως 30 Αυγούστου 2013. Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: mk.qualityoil@gmail.com
Οι Γεωργικές Ενώσεις, οι Συνεταιρισμοί Παραγωγών Ελαιολάδου και οι κρατικοί και ημι-κρατικοί φορείς μπορούν να λάβουν δωρεάν πρόσκληση από την γραμματεία του Συνεδρίου.

Πληροφορίες/Διευκρινήσεις :
Κα Βίκυ Παπανικολάου

Τηλέφωνο: 26210 42190
E-mail: mk.qualityoil@gmail.com